ebonsky’s world

 
 

Achter het pseudoniem  van Ebonsky  gaat de persoon Ebo Korzaan (van Nederlandse nationaliteit) schuil. Zelf zegt hij hierover; ik heb onder verschillende namen gewerkt aan schilderijen en beelden om reden dat indertijd de meeste werken in ons pand een plaatsje gevonden hadden en ik niet direct mijn naam wenste te verbinden aan het tentoongestelde werk. Niet dat ik me behoefde te schamen, nee het was meer een didactische afweging voor mijn werk toen als opleider/coach. Hij kreeg zijn opleiding van verschillende leermeesters zoals Paul Daenen, Hakkie van Rosmalen, Joost Theeuwes en Sultan Yushaev, Deze laatste was voormalig conservator van  de Hermitage in Sint Petersburg.

Meer dan dertig jaar bekwaamde hij zich in diverse stijl-genres(modern,realisme, magisch realisme en abstract expressionisme) van het schilderen en het maken van beelden.

Werkte diverse opdrachten uit voor opdrachtgevers in binnen en buitenland. Zijn werken hangen dan ook  in Noorwegen tot en met  Spanje en er  ergens tussen in.

Zijn laatste opdracht was voor Mercedes Benz in Nederland (Unicef)


Momenteel werkt hij sterk gericht naar het pseudo/magisch realisme en in de stijl van Jackson Pollock  (action painting) Maar je weet nooit  met hem hoelang dat duurt.   


Tentoonstelingen


In de maand Juni :  expositie Hilton  Denmark

In de maand Juli :   expositie Hilton  Sweden

Op 30 September Nationale kunstjaarbeurs Amsterdam en 10 en 11 november Ahoy Rotterdam.


 

Welkom in mijn wereld